Üdvözöljük az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar 2010-2011-es Informatikai és Automatizált Rendszerek szakirányának weboldalán! Az oldalon megtalálja valamennyi, a szakirány hallgatói által készített, projektmunkára való hivatkozást, illetve a projektek rövid leírását.

 

Sketch4Match Az interaktív tartalom alapú keresőrendszer

Egy kép többet ér ezer szónál - tartja a közmondás. Rengeteg olyan tulajdonsága lehet egy kép tartalmának, amelyet csak nagyon körülményesen lehetne kulcsszavakkal leírni. Ennek kiküszöbölésére egy más fajta tulajdonság leírási módszertan alakult ki, amely azt a nagymennyiségű információhalmazt, amelyet egy kép nyújt, kulcsszavak nélkül feldolgozhatóvá tette. Így lényegesen pontosabb információkat nyerhetünk ki a képekről, ezáltal pontosabb összehasonlítási alapot szolgáltathatunk közöttük.

 

Intrepid Lézerszkennerrel támogatott körbelátó rendszer önjáró roboton

Egy panorámakamerás robot, amely egy körlézer segítségével érzékeli környezetét. Autómata navigálásra alkalmas rendszer, többféle feladatra felkészítve.

 

ASHAQ Automatic shape aquisition

Egy automatikus 3 dimenziós lézerszkenner hardveres, és szoftveres kivitelezése.

WaMyR Watch My Ride

Az optikai szenzorok és a gépi látás alkalmazása egyre jelentősebb szerephez jut az utóbbi években a járműirányításban. Feladatunk egy olyan - járművekre/járművekbe szerelhető kamerákon alapuló - forgalmi tábla detektáló rendszer kidolgozása és implementációja, ami korszerű technikák és technológia alkalmazásával képes segíteni a járművezetőt, ezzel elkerülve az esetleges baleseteket.